duminică, 10 aprilie 2011

Talentaţi. Foc.

Emil Luca, fost primar al comunei Feleacu se află printre finaliştii de la "Românii au talent". A demonstrat că are talentul de a-şi învârti bine nevasta la joc. Până aici, nimic interesant.

Acest specimen are însă şi un extraordinar talent (talent deţinut şi de alte specimene româneşti) de a învârti legea pe degete, după bunul plac. 
În 15 aprilie 2002, pe atunci primar, el se afla la vânătoare (într-o partida ilegală, cu un prieten; li s-a năzărit lor că ar fi bine să-şi dezmorţească oasele, împuşcând primavara nişte animăluţe ori păsărele în plin sezon de fecunditate, că poate-s mai multe şi nu ratează), dar ca un imbecil profesionist a reuşit să vâneze viaţa unui copil de 13 ani. L-a împuşcat mortal în cap. A doua zi a fost arestat şi acuzat de ucidere din culpă, braconaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiei şi condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare. Nu mai mult! Că bietu domn primar, dacă a omorât un om, nu-i nimic, are el bani să-şi scoată cămaşa nepătată. Dar conştiinta? Ia de unde nu-i, că joacă mândru-n faţa ţării. Iar asta nu e tot. A executat din pedeapsă doar un anişor, pentru restul plătind, probabil, niscaiva căprioare la Curtea de Apel. Sau poate ţapi, ca să le poată atârna coarnele la uşa principală, prin care să poată intra, mai cu fast, încornoraţii "corectitudinii" Justiţiei.  
Apoi, să spunem că pur şi simplu a greşit, că fost o întâmplare nefericită să nimerească un biet copil şi că prima culpă e că vâna fără permis, în extrasezon. Dar, dacă i s-ar fi întâmplat nenorocul ăsta unui cetăţean umil, sunteţi de acord, că i-ar fi fost sfârtecată imaginea publică din toate părţile: "Criminalul!" şi nu ar fi scăpat fără vreo 20 de ani..?

Oare, organizatorii comediei triste "Românii au talent", l-au ales pentru talentul de dansator sau de vânător? Poate ProTv-ul vrea să imprime o nota cât mai românească şablonului emisiunii...

0 comentarii:

Vrei să strigi şi tu?

Atunci să răsune până la mine

Revista Strigăt